Nogomet
4

Jusufbegović: Olimpic je u uzletnoj formi, a mi nismo u stanju prijetiti

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Emir Jusić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u narednom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju sastat će se sa ekipom Olimpica. Crno-crvene će sa klupe voditi novi šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović koji je na današnjoj konferenciji istakao kako Čelik ima prostora za napredovanje.

Jusufbegović će na klupi Čelika biti u naredna četiri susreta, s mogućnošću produženja ugovora ukoliko ostvari dobre rezultate. Prvi zadatak za Jusufbegovića nije nimalo lagan. Na Bilino Polje dolazi Olimpic koji je i većim klubovima priredio golijadu.

Na današnjoj konferenciji za novinare pred utakmicu sa Olimpicom Jusufbegović je rekao da poznaje igrače Čelika i da je upoznat o njihovom kvalitetu.

"Broj bodova koje su osvojili u dosadašnjem dijelu prvenstva govori da tu ima prostora i da je malo bodova u odnosu na kvalitet koji imaju. Pokušat ćemo pozitivnim pristupom, vjerom u sebe i maksimalnim angažmanom da se okrenemo tome, posložimo i izvučemo maksimum iz ove četiri utakmice", izjavio je Jusufbegović.

U nastavku je istakao kako i Olimpic ima problema, ali da je lakše sa ovim problemima igrati u Olimpicu nego u Čeliku.

"U Olimpicu je dosta mlađa i ambicioznija ekipa koju ne pogađaju neke stvari kao ovdje starije igrače. Oni su u uzletu forme, imaju dobrih igrača koji postižu pogotke. Mi nismo u situaciji da ikome prijetimo i čeka nas jedna teška utakmica", dodao je Jusufbegović.

Tokom svog boravka u Čeliku je poručio da ne može mijenjati spektakularne stvari, ali da će se bazirati na mentalnu pripremu igrača i međusobno povjerenje.

Kapiten Čelika Emir Jusić je u očekivanjima od utakmice s Olimpicom izjavio da se radi o nezgodnoj ekipi te da će igrači dati sve od sebe za bodove.

"Olimpic je nezgodna ekipa koja daje dosta golova. Široki i Sloboda su dobili po tri gola, Željo dva, ali u problemima smo kao i mi i moramo dati sve od sebe. Nemamo pravo na kiks, moramo borbeno izaći i da tri boda ostanu u Zenici", izjavio je Jusić.

Za kraj je prokomentarisao i stanje u svlačionici gdje je naglasio da su formom spremni, ali da postoje problemi na psihičkoj spremnosti jer dres Čelika ima svoju težinu te da sve što se dešava u vezi sa zeničkom svetinjom pogađa i igrače koji su tu godinama.

Utakmica Čelika i Olimpica igra se u nedjelju 6. novembra na Bilinom Polju od 13 sati.