Slaba igra Veleža
64

Jusufbegović čestitao Zrinjskom: Uz sve probleme uspjeh je i plasman u finale

FENA
Nedim Jusufbegović (Foto: E. M./Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: E. M./Klix.ba)
Zrinjski je u večerašnjem finalu Kupa Bosne i Hercegovine na zeničkom Stadionu Bilino polje protiv gradskog rivala Veleža (1:0) osvojio svoj drugi trofej Kupa BiH, a trener Veleža Nedim Jusufbegović istakao je kako je ovo bila takmičarska utakmica, u kojoj nije bilo puno prilika.

Priznao je da je Zrinjski ipak zasluženo pobijedio i uputio im je čestitke.

"Generalno, prvo poluvrijeme loše s naše strane, bez neke velike inicijative. Nismo čak uspjeli da kreiramo neku ozbiljniju priliku, Sve je to bilo nešto napola i bez dovoljno agresije- u duhu naših prvih poluvremena. Drugo poluvrijeme neshvatljivo napravite istu grešku kao što napravite u prethodne dvije utakmice protiv Zrinjskog", kazao je Jusufbegović.

Pogrešna odluka u momentu kada su imali loptu koštala ih je, dodaje, gola, a nakon čega je bilo puno tenzija, prekida i malo efektivnog nogometa, a što zbog rezultata njima nije išlo na ruku.

"Nezadovoljni smo, definitivno, rezultatom. Nismo uspjeli, a Zrinjski je ipak zaslužio ovu utakmicu da pobijedi i čestitam im", kazao je Jusufbegović.

Za pobjedu protiv Zrinjskog, kazao je, mora se pružiti mnogo više, mada ih, kako je podvukao, protivnik nije “nešto nadigrao”.

Puno su se, dodao je, večeras trošili u odbrani, ali nisu imali ni dobar posjed lopte, ali kada se uzmu svi problemi moraju biti zadovoljni što su uopšte došli u finale Kupa BiH.