Nogomet
50

Junak kadeta Nedim Hadžić: Fantastičan osjećaj, ostvarili smo veliki uspjeh

Klix.ba
Resić (krajnje lijevo), Veladžić, Mehuljić, Sadiku i Nedim Hadžić (Foto: FK Sarajevo)
Resić (krajnje lijevo), Veladžić, Mehuljić, Sadiku i Nedim Hadžić (Foto: FK Sarajevo)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegove savladala je danas u Tbilisiju vršnjake Italije rezultatom 1:0, na utakmici koja se igrala u sklopu drugog kola grupe 3 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pobjednosni gol za našu reprezentaciju postigao je Nedim Hadžić, mladi prvotimac FK Sarajevo i polaznik klupske Akademije.

“Fantastičan je osjećaj, uspjeli smo ostvariti jedan veliki uspjeh. Ovo mi je najdraža gol do sada u karijeri. Mnogo sam sretan.”, kazao je Hadžić iz gruzijske prijestolnice za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Naši kadeti se nalaze na prvom mjestu grupe sa šest osvojenih bodova i na korak su do plasmana na veliko takmičenje. Selekcije Italije i Rusije su sakupile po 3 boda, dok je Gruzija četvrta bez učinka.

“Današnju utakmicu smo odigrali jako disciplinovano, sve smo ispoštovali što smo se ranije dogovorili. Pred plasmanom smo na završnicu, što niko od nas nije očekivao.”, dodao je Hadžić.

Vrijedi istaći, da su osim Hadžića na današnjoj utakmici nastupila još tri igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo i to Demirel Veladžić, Rijad Sadiku i Ergin Mehuljić, a osim njih sa reprezentacijom se nalazi i Ševkija Resić, koji je postigao gol na prvoj utakmici kvalifikacija protiv Gruzije. Omladinci FK Sarajevo igraju sjajno u reprezentativnom dresu, te predstavljaju glavnu uzdanicu selektora na putu do velikog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo.

U posljednjem kolu, koje je na rasporedu 20. marta sa početkom u 11 sati, Bosna i Hercegovina će igrati protiv Rusije, dok će Gruzija odmjeriti snage sa Italijom.

"Čestitamo najboljem strijelcu Omladinske lige za kadete Bosne i Hercegovine, našem Nedimu Hadžiću na izuzetno važnom golu u reprezentativnom dresu, polaznicima klupske Akademije na odličnim igrama u Gruziji, te kolektivu U-17 reprezentacije naše države na velikom uspjehu", stoji u saopćenju FK Sarajevo.