Srušio se na terenu
110

Još jedna velika tragedija na nogometnim igralištima, preminuo mladi napadač iz Kolumbije

D. P.
Beltran je osjetio mučninu i vrtoglavicu (Foto: Twitter)
Beltran je osjetio mučninu i vrtoglavicu (Foto: Twitter)
Mladi kolumbijski napadač Guillermo Denis Beltran (24) preminuo je na terenu, nakon što se srušio na treningu svog Real Santa Cruza.

U posljednje vrijeme često se na sportskim borilištima događaju tragedije, a jedna takva sinoć se dogodila u Boliviji. Na treningu tamošnjeg Real Santa Cruza preminuo je mladi napadač iz Kolumbije Guillermo Beltran.

Napadač se srušio tokom treninga, a prethodno se požalio na vrtoglavicu i mučninu. Srušio se na terenu i nije mu bilo spasa.

Klupsko osoblje očajnički ga je pokušavalo reanimirati, pozvali su hitnu pomoć, ali je preminuo prije nego što je stigao u bolnicu. Bolivijski klub je potvrdio njegovu smrt objavom na društvenim mrežama.

"Danas u 19:30 opraštamo se od našeg voljenog igrača Guillerma Beltrana. Srdačno pozivamo sve navijače da nam se pridruže na posljednjem ispraćaju i pozdrave našeg igrača koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima i historiji kluba", navedeno je iz Real Santa Cruza.

Predsjednik Bolivijskog nogometnog saveza Fernando Costa također je odao počast pokojnom Beltranu i obećao je pokrenuti potpunu istragu o njegovoj smrti.

Ovaj 24-godišnjak karijeru je počeo u Leonesu u Kolumbiji, a onda je igrao za nekoliko paragvajskih klubova prije nego što je prošlog ljeta stigao u bolivijski klub. Tu je odigrao 15 utakmica ove sezone u najelitnijem rangu.