Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisi ti džabe igro u Slobodi i Čeliku,ebo ti staru svoju nižerazrednu
hnl je naj naj jaca liga u europi to mi sto igramo znamo
Na svijetu ba :D
Pa i ne bih rekao da je samo radi Dinama i Rijeke. Budimo realni, ima tu još par klubova koji su za klasu iznad BiH lige uključujući RNK Split i Hajduk (iako je u krizi, ali ima mladi tim ispunjen talentima). Znam da to nije definitivan pokazatelj, ali evo par vrijednosti sa transfermarkta: HNL: Dinamo (58 mil €), Rijeka (30 mil €), Hajduk (24 mil €) , RNK Split (13 mil €), Lokomotiva (10 mil €), Istra 1961 (9 mil €) itd.... premijer liga: Sarajevo 7 mil €, Zrinjski 5.5 mil €, ostali svi ispod 5 mil € Razlika je i više nego očigledna, a da ne kažemo o tome da je Soudani iz Dinama vrijedi skoro koliko i cijelo Sarajevo, zatim Kramarić (Rijeka) i Brozović (Dinamo) koji su procijenjeni na oko 5 mil € s tim da će im cijena još za 2x porast budući da su u vrhunskoj formi. I kad nadodamo još nekolicinu mladih talenata Hajduka i Dinama (prije svega Vlašić i Čorić) koji su na meti najvećih klubova dolazimo do zaključka da je HNL ipak daleko iznad premijer lige.
Nije istina da su samo Dinamo i Rijeka kvalitetniji, pa NK Split je lani prodao Rebića za 7 miljuna eura, dakle ima više love nego skoro svi BIH prvoligaši zajedno za jednu sezonu. U Lokomotivi igraju zamjene Dinama, i tamo ima puno skupih igrača.
neko ima dva predstavnika u evropskoj ligi,a neko umalo da umalo ima predstavnika u evropi... tuzno ali istinito..
jes tesko bit kvalitetniji od PL BiH ..