Nogomet
11

Jasmin Mešanović: HNL je dosta kvalitetniji od Premijer lige BiH

Piše: A. M.
Jasmin Mešanović bio je junak navijača Osijeka u posljednjem kolu u kojemu je njegov tim porazio Zadar Ćire Blaževića. Mešanović je postigao dva pogotka i najavio bolje dane za klub koji je pojačao tokom minulog ljeta.

“Dojmovi u novom klubu su pozitivni. Odlično sam prihvaćen, a uslovi za rad i moj napredak su presudili da se ljetos odlučim za Osijek”, kaže Mešanović za Klix.ba.

U Osijeku se ne želi zaustaviti. Cilj je u budućnosti ostvariti transfer u veći klub.

“Želja mi je golovima i asistencijama pomoći Osijeku, ali i promovisati se i otići u veći klub”, iskren je naš sagovornik.

Povukao je i paralelu između Hrvatske nogometne lige i Premijer lige BiH.

“HNL je dosta kvalitetniji. Govore to i rezultati hrvatskih klubova na evropskoj sceni. Dinamo i Rijeka su u svakom segmentu odskočili i do kraja će voditi borbu za naslov prvaka”, govori Mešanović.

Sa zanimanjem prati dešavanja u Premijer ligi, a posebno u Slobodi i Čeliku za koje je nekad nastupao.

“Pratim sve utakmice Slobode i Čelika. Pomalo sam razočaran stanjem u Čeliku. Taj klub ne zaslužuje ovo mjesto na kojemu se trenutno nalazi”, smatra Mešanović.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH s nestrpljenjem iščekuje večerašnju utakmicu A selekcije protiv Belgije.

“Ja sam veliki optimista pred ovaj meč. Ako ponovimo igru iz Cardiffa siguran sam da ćemo pobijediti. Tamo nismo imali sreće, oni promašaji nam se negdje moraju vratiti”, zaključio je Mešanović.