Bez zvaničnih potvrda
57

Suprotni izvještaji iranskih medija o helikopterskom incidentu: "Molite se za predsjednika Raisija"

M. G.
Foto: X
Foto: X
Iranska novinska agencija FARS pozvala je građane da se "mole za predsjednika Ebrahima Raisija" nakon informacija o "teškom slijetanju" jednog od njegovih helikoptera.
Agencija IRNA javila je da je iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahijan bio među putnicima u helikopteru koji je doživio incident.

U izvještajima se navodi da su spasioci stigli na mjesto incidenta, ali da nepovoljni vremenski uslovi, uključujući gustu maglu, otežavaju njihov rad.

Ljudi iz predsjednikove pratnje uspjeli su da se jave komandnom centru, što budi nadu da nema smrtnih slučajeva, prenijela je agencija RIA Novosti.

Druga dva helikoptera sigurno su stigla na svoje odredište, a u njima su bili ministar energetike i ministar za puteve i urbani razvoj.

U međuvremenu, iranska agencija Mehr javlja da je predsjednik "nastavio put cestom".

Podsjećamo, Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbejdžan. Državna TV opisala je da se incident desio u blizini Jolfe, grada na granici s Azerbajdžanom, nekih 600 kilometara sjeverozapadno od iranske prijestolnice Teherana.

Raisi je bio u Azerbajdžanu rano u nedjelju kako bi svečano otvorio branu s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Aliyevom.