Nogomet
67

Jagodić: Jedva smo dočekali priliku da pozovemo Hajrovića

Piše: J. H.
Vlado Jagodić, selektor mlade reprezentacije BiH (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vlado Jagodić, selektor mlade reprezentacije BiH (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vlado Jagodić, selektor mlade nogometne reprezentacije, za portal Klix.ba govorio je o novom mladom bh. reprezentativcu Seadu Hajroviću, koji će prvi put obuči dres mladih Zmajeva u utakmici protiv A selekcije na Grbavici 31. maja.

Više od godinu dana ljudi iz Nogometnog saveza BiH pratili su Hajrovića i ulagali sve napore da ovaj mladi i perspektivni stoper bude na raspolaganju nogometnim selektorima naše zemlje.

Hajrović je ranije naglašavao da želi igrati za BiH, ali zbog prethodnih nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Švicarske bilo je potrebno promijeniti sportsko državljanstvo, što iziskuje vrijeme. Jučer je iz FIFA-e stigla obavijest da bivši nogometaš Arsenala može igrati za BiH.

"Safet Sušić i ja smo u stalnom kontaktu i složili smo se da je njegov prirodni put kroz mladu reprezentaciju, gdje će tražiti svoje mjesto za A selekciju. On je momak bez predrasuda i njegove želje su sasvim jasne za razliku od nekih koji se pomalo reklamiraju pa onda kad dobiju poziv, odustanu", kaže Jagodić.

Hajrović je već rezervisao avionsku kartu za Sarajevo i bit će jedan o reprezentativaca koji će se okupiti 30. maja u hotelu Park u Vogošći.

"Treba imati na umu da prvi put dolazi u reprezentaciju. Ima sve predispozicije i igra na poziciji koja je nama malo deficitarna. Povredom Muamera Avdića, ostali smo bez sigurnog stopera za početak kvalifikacija. U ovom trenutku ne želimo lutati i pozivati mnogo igrača u odnosu na ove koje smo do sada uigravali. Ali, pošto se radi o stoperu koji nam je bitan, jedva smo dočekali priliku da ga možemo pozvati", dodaje Jagodić.

Sead Hajrović će sigurno debitovati u pripremnoj utakmici na Grbavici narednog petka.