Dobojlije podbacile
225

Jagodić pronašao razloge poraza od Željezničara: Morat ću dobro da se preispitam

H. H.
Vlado Jagodić (Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba)
Vlado Jagodić (Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba)
Trener Sloge Vlado Jagodić nakon domaćeg poraza od Željezničara rezultatom 3:0 izjavio je da njegova ekipa nije zaslužila tako ubjedljiv poraz uprkos slaboj igri.
Dobojlije su doživjele tek drugi domaći poraz nakon što je bodove odnio Borac, a Sloga je bila daleko od izdanja koja je pružala tokom sezone.

Kako je istakao Jagodić, promašeni penal je odredio daljnji tok susreta, kao i činjenica da je njegova ekipa bila umorna nakon Kup utakmice protiv Zrinjskog.

"Penal je ključni momenat utakmice. Bilo je ko povede, jer se znalo da će taj iskontrolisati igru. Znao sam da je potrošnja protiv Zrinjskog bila velika. Možda sam morao napraviti više promjena i to ću dobro da se preispitam", kazao je Jagodić, dodavši:

"Odigrali smo katastrofalno drugo poluvrijeme, pogotovo na početku tih 15 minuta. Sve je danas bilo kako ne treba, uključujući Vidića koji se prema svemu sudeći teže povrijedio. Željezničar je imao lucidnog Štilića i mislim da nismo zaslužili da izgubimo 3:0 na domaćem terenu", zaključio je trener Sloge.

U narednnom kolu Slogu očekuje gostovanje banjalučkom Borcu.