Pomalo bizarno
37

Infantino objasnio zašto je napravio skandalozni selfie na Peleovoj sahrani

H. H.
Gianni Infantino (Foto: Instagram)
Gianni Infantino (Foto: Instagram)
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izazvao je svojevrsni skandal nakon što je snimljen dok se s osmijehom na licu fotografisao s fanom pored otvorenog Peleovog mrtvačkog sanduka, a nakon svega oglasio se na Instagramu i objasnio je svoj potez.
Italijan je napravio nezamislivo, vjerovatno nesvjestan da bi neko mogao snimiti trenutak dok se s osmijehom fotografisao s fanom pored Peleovog mrtvačkog sanduka, nakon čega su uslijedile lavine krtika na njegov račun.

"Bio sam počastvovan činjenicom da su bivši saigrači Pelea i članovi porodice željeli zajedničku fotografiju. Odmah sam pristao na to. Peleov bivši saigrač me je zamolio da napravim selfie, pošto nije znao kako to da uradi. Pošto sam samo htio da pomognem, uzeo sam telefon u ruke i napravio fotografiju", napisao je predsjednik FIFA-e na Instagramu i dodao:

"Nadam se da oni koji su objavili ili rekli stvari bez znanja i potrage za informacijama imaju čast i hrabrost da priznaju da nisu bili u pravu i da isprave ono što su rekli", zaključio je Infantino.

Pelé će biti sahranjen danas tokom privatne ceremonije na Memorijalnom groblju Ekumenica koje ima 14 spratova.