Jasna poruka
77

Navijači Dortmunda naslikali karikature trojice nogometnih moćnika i žestoko ih prozvali

E. K.
Koreografija navijača Dortmunda (Foto: Twitter)
Koreografija navijača Dortmunda (Foto: Twitter)
Najvatreniji navijači njemačkog Dortmunda su na poluvremenu utakmice četvrtog kola Lige prvaka protiv Newcastlea žestoko prozvali trojicu svjetskih nogometnih moćnika.

Naslikali su karikature trojice nogometnih moćnika - Nassera Al Khelaifija, Giannija Infantina i Andree Angiellija i rekli "ne" reformi Lige prvaka.

"Vi ne brinete o sportu, vas zanima samo novac", piše u istaknutoj poruci na tribini sa navijačima žuto-crnih iz Dortmunda.

Koreografija navijača Dortmunda (Foto: Twitter)
Koreografija navijača Dortmunda (Foto: Twitter)

Podsjetimo, od sezone 2024/2025 kreće Liga prvaka u potpuno novom i nesvakidašnjem izdanju što se nimalo ne sviđa navijačima Milionera.

Najelitnije klupsko takmičenje od sezone 2024/2025 će biti sastavljeno od rekordnih 36 ekipa koje će biti svrstane u jedinstvenu grupu gdje će odigrati po osam utakmica, četiri na domaćem i četiri na gostujućem terenu i to protiv osam različitih protivnika.

Nakon tih osam kola, osam najboljih ekipa jedinstvene grupe izborit će plasman u osminu finala, a ekipe od devetog do 24. mjesta izborit će plasman u šesnaestinu finala takmičenja, s time da će ekipe od 9. do 16. mjesta biti nositelji u toj fazi i igrat će u protiv ekipa rangiranih od 17. do 24. mjesta koje će biti domaćini u prvoj utakmici.

Ekipae od 25. do 36. mjesta bit će eliminisane i neće nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi.