Sve po pravilima
15

Hrvatska sutkinja zabranila igračicama da priđu šesnaestercu tokom izvođenja penala u 128. minuti

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rijetko viđena scena desila se u susretu četvrtfinala Lige prvaka za žene između Chelseaja i Lyona, a u centru pažnje je bila hrvatska sutkinja Ivana Martinčić.

Chelsea je u prvom meču protiv Lyona slavio sa 1:0 i imao je prednost uoči revanša u Londonu, no nakon 90 minuta gošće iz Francuske su vodile sa 1:0, te je susret otišao u produžetke.

Lyon je postigao još jedan gol u produžetku i činilo se da će proći u polufinale, no u posljednjim trenucima utakmice Chelsea je dobio priliku odvesti susret do penala.

U 120+2. minuti 37-godišnja Martinčić je dosudila penal za Chelsea, a zbog VAR provjera on je izveden tek u 120+8. minuti susreta, a hrvatska sutkinja je tada došla u centar pažnje.

Naime, s obzirom da je utakmica davno trebala biti završena jer je njena izvorna nadoknada vremena već prošla, Martinčić je naredilama svim igračicama osim izvođačice Maren Mjelde da se odmaknu daleko od kaznenog prostora.

Hrvatica je na taj način željela dati Chelseaju priliku da postigne pogodak iz kaznenog udarca, ali se i pobrinula da domaće igračice ne postignu pogodak iz eventualnog odbijanca, što je apsolutno u skladu s pravilima nogometne igre.

Mjelde je postigla pogodak, a u izvođenju penala uspješnije su bile domaće nogometašice i izbacile braniteljice naslova rezultatom 4:3.