Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pjanic je nas pravi dragulj. Institucija
Hrvati Mamiću trebaju spomenik podignuti šta im je igrača prodao u najveće klubove, Dinamo radi super posao.
Zar balerina dzeko jos vrijedi toliko? Sad ce mu porasti cijena protiv kipra i linhejstajna. Hrvati i jesu najbolji igraci ali su i najruzniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hahahahahha, Handanović 22 miliona a Begovic 10 miliona :D Je l' se neko za*****a, ili sta xD Hajd moze se diskutovati ko je bolji, al' da je prema cjeni Handanovic bolji od Begovica 2 puta, sta vam je ljudi :D
Da Beg igra u Madridu ili Barci cijena bi mu bila blizu 30 mil. ali tako ti je kako ti je..
Princ vrijedi, brat bratu 100 miliona
Nidje veze lista, kako moze onaj parmak Nastasic vrijediti vise od Vidica i Ivanovica koji su stubovi odbrane i kojih ovde uopste nema na listi?
Vidic je ostario.. 32g jar neznas da vrijednost igraca skroz opadne iza 30, 31, 32 g ali slazem se Nastasic nije nista iznad prirode..
1. Transfermarkt samostalno vrsi procjenu vrijednosti igraca, medjutim kada dodje do odredjenog transfera, onda oni revidiraju svoju procjenu i priblizavaju je sa visinom transfera! Recimo, oni su Matića cijenili na 27 mil dok je bio u Benfici, medjutim kada je presao u Chelsea za 25 mil, oni su revidirali cijenu i sada ona iznosi tih 25 mil i to nema nikakve veze sa neplasmanom Srbije na SP, jer decko nije ni igrao skoro cijele kvalifikacije zbog Mihajlovića. 2. NapIsali ste tekst tek posto su revidirane cijene samo u Njemackoj i Italijanskoj ligi, a one u Engleskoj, Spaniji, Francuskoj...stoje jos od zime, tako da tek treba ovih dana da ih promijene! Oni trenutno procjenjuju Markovića na 10 mil, a Liverpool ga je platio 25, tako da ce mu sada sigurno nabudžiti cijenu na 20-25. 3. Reprezentacija Srbije po njima sada vrijedi cirka 160 mil, medjutim u tu vrijednost nisu uracunati Subotić i Nastasić, tako da sa njima dvojicom cijela reprezentacija vrijedi i preko 200 mil, vise i od HR.
Pjana je vec elita
nista nama svima ne vredi sto imamo skupe igrace kad je mentalitet takav da smo osudjeni na ziv prosek..srpska reprezentacija kosta preko 200 miljona evra skoro svi igraju u top 5 ligi,samo njih sest u premierligi i sta onda?? nista..redovno brukanje protiv poluamatera kao estonija ,azerbejan ili makedonija su na dnevnom planu tako ce biti i naredne kvalifikacije ,ili armenija ili albanija ce nam uzeti bodove tako da bar nama srbima neznaci nista imati skupe pojedince sve dok ekipe sa ovih prostora ne budu imale nemacki mentalitet i razmisljanje ,tu pre svega mislim na sportski mentalitet,sve dok ekipe ne vode strani treneri nikad nece biti nista specijalno ovde u bivsoj jugi.dugo ce se cekati da neki klub sa ovih prostora osvoji ligu sampiona ili da reprezentacije igraju polufinala na zavrsnim turnirima,ne realna ocekivanja pre svega kod hrvata su svugde u svakoj zemlji velika tema i problem ,zelimo biti bolji od komsija kao da je to neka umetnost i uspeh
kakvi srbi dzaba sto igraju u velikim klubovima to sve defanzivno orijentirani igraci a protiv hrvatske dokazano losija odbrana. hrvatska je s pravom imala velika ocekivanja pa jedan wenger je rekao da je bruka da nismo u polufinalu svjetskog.
Treba nekako ograniciti koliku igrac moze imati placu, ove cifre su izgubile vezu s stvarnoscu. Hrvatski igraci dobili 1.000.000 kuna svaki iako nisu prosli skupinu, vjerovatno su tako prosli i bosnaci i ostali. Na tribinama kazalisna atmosfera samo se pljeska.
HRVATSKI TRANSFERI Luka Modric - Real Madrid Ivan Rakitic - Barcelona Mario Mandzukic - Atletico Madrid Mario Pasalic - Chelsea Mateo Kovacic - Inter Alen Halilovic - Barcelona SRBIJANSKI TRANSFERI Nemanja Vidic - Manch.United Branislav Ivanovic - Chelsea Milan Jovanovic - Liverpool Lazar Markovic - Liverpool Neven Subotic - B.Dortmund BH.TRANSFERI Edin Dzeko - Manchester City Miralem Pjanic - Roma Asmir Begovic - Stoke Emir Spahic - Bayern Leverkusen Izet Hajrovic - Werder
Sta je pisac htio da kaze ?
DaTeNijeAlija
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nažalost vrijednosti igrača ne igraju za nacionalne timove već srčanost, borbenost, želja, određena doza patriotizma i to sve predvođeno dobrim trenerom. Kad bi se to gledalo na ovaj način Hrvatska je trebala igrati barem u četvrtfinalu, a i BiH barem skupinu proći. Međutim, na našu žalost, mnogo "jeftinije" reprezentacije su nam očitale lekciju.
Svi naši naj bolji i naj skuplji igrači kao Džeko, Pjanić, Medunjanin, Kolašinac, Hajrović i mnogi drugi da ne nabrajam su porjeklom iz Sandžaka. Teško bi mi prošli u bilo kakvo takmičenje da nam nije naših sandžaklija, Allah ih nagradio!!!
da je sve u redu oni bi igrali za drzavu u kojoj su se rodili..srbiji
Od kad je HŠK Zrinjski bio nas?
Mario ispred Pjanica,ma dajte ba.
napadaci su uvijek skuplji tako ti je to
Kovačić je za ovog Pjanića velemajstor nogometne igre, a da ne govorim o Rakitiću tek kojo je četiri klase iznad Pjanića. Modrić je čak i neusporediv jer je u rangu s največim veznjacima današnjice - Kroosom, Pirlom i td.
Modric je vezalj, kao i Pjanic. A ti skini te sahovnice sa cvika, dosado prokleta.
Ne seri, šta ti znaš o nogometu. I Pjanić i Rakitić i Modrić su svjetske klase, samo šta se meni više sviđaju Pjanić i Rakitić koji su po meni svestraniji igrači.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne računaju oni više u ćunama već u eurima
Pjanic ce ubrzo od malog princa postati veliki kralj ove igre aBd samo da ga povrede zaobidju...covjek je umjetnik sa loptom...