Uoči finala Lige prvaka
0

Heynckes: Nadam se da Chelsea neće igrati kao protiv Barcelone

Klix.ba
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes je izjavio kako se nada da Chelsea u sutrašnjem finalu neće igrati istom taktikom kojom su izbacili Barcelonu iz polufinala Lige prvaka.

Heynckes je Chelsea opisao kao "tim sa mnogo sistema igre", ali je izrazio nadu da jedan od njih neće biti onaj koji su imali protiv katalonskog tima.

"Kada pogledate utakmice sa Benficom koje su igrali i one protiv Barcelone, to su sasvim drugačije taktike. Nadam se da protiv Bayerna neće tako igrati. U posljednjih nekoliko sedmica su u sjajnoj formi i igraju odlično", kazao je Heynckes za zvanični sajt UEFA-e.

Heynckes je kazao kako Chelsea u svom timu ima veterane i iskusne igrače koji žele osvojiti veliki trofej.

"To je ono što za nas predstavlja veliku opasnost. Utakmica će biti otvorena i oba tima imaju iste šanse za osvajanje trofeja. Za nas može biti mala prednost to što igramo na svom svom stadionu", dodao je trener Bayerna.

Ukoliko osvoje Ligu prvaka, Heynckes kaže kako će biti veoma sretan, ali...

"Kad analiziram cijelu sezonu i naše igre, mogu reći da smo bili odlični, posebno u Ligi prvaka. U posljednjih nekoliko sedmica mnogo smo putovali, analizirali, gledali utakmice. Nadam se da ćemo sutra vidjeti plod našeg rada", kazao je bivši trener Real Madrida.

Na kraju, dodao je kako bi bio historijski poduhvat ukoliko bi njegov tim osvojio Ligu prvaka na svom terenu, jer se to nije desilo od 1965. godine.