Premiership
21

Hazard majstorijom iz 92. minute spasio Chelsea poraza od Wolvesa

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Chelseaja i Wolvesa podijelili su bodove na Stamford Bridgeu u okviru 30. kola Premiershipa odigravši neriješeno 1:1.

Chelsea je tako ostao bez novog trijumfa nakon pobjeda nad Tottenhamom i Fulhamom u prošla dva kola, dok su Wolvesi nastavili igrati u promjenjivom ritmu.

Prvo poluvrijeme današnje utakmice će vrlo brzo zaboraviti svi koji su gledali susret, a vrijedi istaći da gosti nisu uputili niti jedan šut prema domaćem golmanu.

U nastavku znatno bolja utakmica, a tome je doprinio vodeći pogodak Wolvesa u 56. minuti. Raul Jimenez je sjajno istrčao kontru i majstorski savladao Kepu Arrizabalagu za 0:1.

Krenuo je Chelsea potom žestoko po izjednačenje. Već u četiri naredne minute od primljenog gola promašili su dvije sjajne prilike. Istakao se golman Rui Patricio, koji je prvo fantastično odbranio udarac Gonzala Higuaina, a onda i Pedra.

Veliku priliku za gol domaćih propustio je i Ruben Loftus-Cheek u 70. minuti, ali je ponovo Patricio refleksno intervenisao.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Chelsea je uspio izjednačiti. Heroj je bio Eden Hazard, koji je uputio udarac s ivice šesnaesterca za izbjegavanje poraza i konačnih 1:1.

Chelsea je na šestom mjestu Premiershipa, dok su Wolvesi na sedmoj poziciji.

Tabela: