Nogomet
24

Hadžić, Cocalić i Medunjanin složni: Samo pobjeda protiv Izraela dolazi u obzir

Piše: E. M.
Haris Medunjanin (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. reprezentativci Anel Hadžić, Edin Cocalić i Haris Medunjanin svjesni su važnosti utakmice sa ekipom Izraela te su složni da jedino pobjeda garantuje prolaz u dalji tok kvalifikacija i nada za jednu od prve dvije pozicije u grupi.

U izjavi za novinare Hadžić je kazao da je utakmica sa Izraelom biti ili ne biti, te da pripreme za sada teku u dobroj atmosferi.

"Moramo osvojiti ova tri boda, za sada se pripremamo u dobroj atmosferi, a najvažnije je da su svi zdravi. Imamo još tri dana da se usavršimo za utakmicu na Bilinom Polju", kazao je Hadžić.

On je dodao da je ekipa spremna da se osveti za izgubljeni susret u Izraelu, te da svi moraju shvatiti ozbiljnost utakmica i dati svoj maksimum.

Stoper naše reprezentacije Edin Cocalić je jedan od bh. reprezentativaca koji najbolje poznaje selekciju Izraela. I on kao i ostatak ekipe očekuje tri boda u utakmici protiv Izraela.

"Očekujem kao i svi da pobijedimo. Svaka sljedeća utakmica nam je finalna i ništa osim pobjede ne bi bilo dobro za nas. Sahabi je jedan od najopasnijih, ali tu je i Damari i Benhaim. Sva trojica su brzi igrači i teško ih je čuvati. Sa selektorom nisam razgovarao o njima, njihovim prednostima i slično, jer on ima ljude sa kojima razgovara o takvim temama. U svakom slučaju puno toga ovisi o nama kakvi ćemo mi biti", kazao je Cocalić te dodao da očekuje ratničku atmosferu na Bilinom Polju.

"Mi ćemo se pokušati revanširati i pritisnut ćemo ih na početku utakmice jer vjerujemo da nam je taj rani gol potreban. Prva utakmica nije realan prikaz kvaliteta, sada smo u punom sastavu, mislim da smo sada puno spremniji, u puno drugačijoj situaciji i vjerujem da će biti totalno drugačija situacija nego u prvoj utakmici", zaključio je Cocalić.

Medunjanin je u izjavi za novinare kazao kako se rezultat iz prve utakmice ne smije ponoviti u Zenici.

"Kada igramo onako kako ne bismo trebali izgubimo 3:0. Ono ne smije da se ponovi, sada smo dosta spremniji, imamo dosta igrača koji onda nisu igrali i vjerujem da ćemo biti spremni da se revanširamo. Utakmica u Izraelu je bila dobra, da je Lulić dao onaj gol sve bi bilo drugačije, ali ne želimo o tome sada razmišljati. Zahabi daje dosta golova ove sezone, protiv nas je isto dao jedan gol, tako da je on jedan od najboljih igrača koje oni imaju. Naša šansa je da igramo najbolje što znamo i mislim da to ne bi trebao biti problem. Mi moramo pobijediti, samo ne trebamo srljati. Mi znamo da trebamo pobijediti, a ako ne pobijedimo ispali smo iz borbe za naše pozicije", izjavio je Medunjanin.