Nakon što je Barca izvukla bod
0

Guardiola: Još se nisam susreo s agresivnijom ekipom od Athletica

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener evropskog prvaka Barcelone, Josep Guardiola, pohvalio je ekipu Athletic Bilbaa na predstavi protiv njegovih nogometaša. Utakmica u Baskiji završila je rezultatom 2-2.

Barceloni je bio potreban pogodak Lionela Messija u sudijskoj nadoknadi utakmice koji je donio katalonskoj ekipi bod na gostovanju kod neugodne ekipe Athletic Bilbaa (2-2). Nakon utakmice Guardiola nije bio razočaran izvedbom svojih nogometaša, već je izjavio da je uživao u utakmici, te da se u dosadašnjoj karijeri još nije susreo s ekipom koja igra tolikim intezitetom kao Athletic.

"Ponosan sam na svoje igrače i želim čestitati Atheltic Bilbau. Svi su mogli uživati večeras u nogometu zahvaljujući izvedbi nogometaša oba tima. Ovo je bila najbolja utakmica na kojoj sam prisustvovao", priznao je nakon utakmice Guardiola.

"Rekao sam i prije utakmice da su nogometaši Athletica kao zvijeri. Nikada nisam igrao protiv tima koji igra s tolikim intezitetom, toliko agresivno i koji ne ostavlja ni najmanje slobodnog prostora na terenu. Ako niste na to spremni pobijedit će vas", kaže trener katalonske ekipe.

Guardiola je pohvalio sve svoje igrače, ali je ipak na kraju istaknuo izvedbu Lionela Messija koji se po ko zna koji put pokazao kao veliki igrač završnice susreta.

"Stvorili smo mnogo prilika za gol, ali kako da budemo sretni kada nam je cilj uvijek pobijediti? Postojale su i greške, ali igrači su igrali jako dobro. Messiji je odigrao fantastično, kao i uvijek", zaključio je Guardiola.

Barcelona je ostala na drugom mjestu prvenstvene tabele, ali je sada njen zaostatak za Real Madridom porastao na tri boda.