Nogomet
1

Guardiola: Ispadanje je moja odgovornost i greška

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Dan nakon debakla protiv Real Madrida u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, trener nogometaša Bayerna Pep Guardiola obratio se njemačkim medijima i preuzeo odgovornost za ispadanje.

Nakon što je u prvoj utakmici na svom Santiago Bernabeuu slavio s minimalnih 1-0, Real je u utorak na Allianz Areni očitao lekciju evropskom prvaku i deklasirao ga s čak 4-0 uz po dva pogotka Sergija Ramosa i Cristiana Ronalda. Bavarci su izgledali potpuno izgubljeno u svojoj igri, s pregršt dodavanja i praktično bez pravih prilika.

"Igrali smo loše kad smo imali loptu u nogama. To je moja odgovornost, to je moja greška. Pogriješio sam u nekim taktičkim pitanjima. Kad ne igraš dobro protiv jakih suparnika, događaju se ovakve stvari. Razočaran sam", priznao je Guardiola i uputio ispriku navijačima.

"Klubovi poput Bayerna moraju osvojiti sve da bi navijači bili sretni. Ponekad to nije moguće, a meni je žao zbog naše razočaravajuće igre. Prije tri godine Bayern nije osvojio nijedan trofej. Ponekad je dovoljno osvojiti prvenstvo, ali znali smo da će ove godine zadovoljavajuće biti samo ponavljanje prošle sezone kad je Bayern osvojio trostruku krunu. Od toga neće biti ništa, ali to je sport".

Istaknuo je katalonski stručnjak da je uprkos svemu ponosan na svoje igrače.

"U utorak je Real bio bolja ekipa, ali uprkos tome mislim da smo imali dobru sezonu u Ligi prvaka. Razlog poraza nije u posjedu lopte. Nogomet se igra loptom, ali postoje i drugi faktori. Ako ne igraš dobro i braniš se loše kod prekida, slijedi kazna. U Madridu smo više kontrolirali utakmicu nego kod kuće i stvorili smo barem nekoliko prilika. U utorak tek poneku i zato smo ispali. Nogomet se igra s loptom i ako je nemaš, stvar ne funkcioniše", zaključio je Guardiola.