Regionalni brend
729

Grbavica odjekivala Zlatiborom u čast FK Željezničar, turisti uživali u programu

D. P.
Zlatibor u bojama FK Željezničar (Foto: Screenshot)
Zlatibor u bojama FK Željezničar (Foto: Screenshot)
Nogometaši Željezničara već šest dana nalaze se na Zlatiboru gdje se spremaju za početak nove sezone, a uvjeti koje imaju Plavi zaista su na visokom nivou.

Izabranici Edisa Mulalića vrijedno rade kako bi u što boljoj formi dočekali start Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na Zlatiboru su zakazane prijateljske utakmice i brojni treninzi u gotovo netaknutoj prirodi.

Plavi su jučer savladali pljevljanski Rudar rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici, a danas je na rasporedu bio trening. Večeras je bilo vremena da se igrači opuste, a domaćini na Zlatiboru su se potrudili za nezaboravan ambijent.

Naime, u predivnom ambijentu odmarališta na Zlatiboru na vodi je prikazan veliki grb Željezničara. Kao regionalni brend, Željezničar je oduvijek bio popularan na prostorima cijele bivše Jugoslavije pa tako ne čudi da je ova prigoda privukla pažnju turista.

U pozadini je odjekivala popularna Grbavica, himna Plavih koju su večeras čuli svi posjetitelji Zlatibora. Program je privukao pažnju okupljenih za koje se vidi da su uživali u projekciji domaćina priprema na ovoj planini.

Podsjetimo, Plavi će naredni meč na Zlatiboru odigrati u petak protiv Mornara iz Bara.