Nogomet
220

Graovac za Klix.ba: Sretan sam, velika je čast postati reprezentativac BiH

Piše: D. B.
Daniel Graovac u dresu Zrinjskog (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Daniel Graovac u dresu Zrinjskog (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjajni mladi stoper Zrinjskog Daniel Graovac našao se na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića za predstojeće prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Švicarske.

Graovac je u dobroj formi već duže vrijeme, ali je priznao da ga je poziv u državni tim iznenadio.

"Iznenađen sam pozivom selektora Baždarevića, ipak je velika stvar i čast postati reprezentativac BiH. Potajno sam se nadao pozivu jer već duže vrijeme igram dobro, ali sam ipak iznenađen i veoma mi je drago što sam dobio provjerenje stručnog štaba", izjavio je Graovac.

Trojicu reprezentativaca BiH poznaje iz mlade reprezentacije za koju je također nastupao.

"Neke reprezentativce poznajem iz vremena kad smo igrali za mladu reprezentaciju BiH kao što su Srđan Grahovac, Muhamed Bešić i Gojko Cimirot. Preostaje mi da se upoznam i sa ostalima", rekao je stoper Zrinjskog.

On smatra da su Luksemburg i Švicarska dobre provjere za Zmajeve.

"Dobre su to provjere za naš državni tim, svaka utakmica je važna, bez obzira da li je prijateljska ili takmičarska. Svaki igrač sigurno želi da zaigra i pokaže šta zna te da se nametne selektoru, pa tako i ja. Nadam se debiju, dat ću sve od sebe da se dokažem", kazao je Grahovac.

BiH će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrati protiv Belgije, Estonije, Kipra i Grčke.

"BiH ima realne šanse, grupa nije laka, ali nije ni previše teška. Uz dobru igru i malo sreće, Zmajevi će igrati na SP", završio je Graovac.