Nastavljen sukob
0

Green ponovo "udario" po Nurkiću, bh. košarkaš ekspresno uzvratio na provokaciju

H. H.
Draymond Green i Jusuf Nurkić (Foto: montaža / clutchpoints.com)
Draymond Green i Jusuf Nurkić (Foto: montaža / clutchpoints.com)
Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green nastavio je svojevrsni sukob s Jusufom Nurkićem na društvenim mrežama, poručivši da bh. košarkaš nije dovoljno dobar, a odgovor je dobio vrlo brzo.

Green je iskoristio svoju platformu na TNT-ovom "Inside the NBA" kako bi ponovo "udario" Nurkića. Govoreći o Sunsima, koje su pomele Minnesota Timberwolvesi u prvom kolu NBA play-offa, Green je rekao da Sunsima nedostaje "veliki čovjek" ispod koša, što je očigledana provokacija 213 cm visokom Nurkiću.

"Sunsi nemaju velikog čovjeka... KD [Kevin Durant] je veliki čovjek Sunsa. Nemaju velikog čovjeka", rekao je Green, a prenosi Brett Siegel iz ClutchPointa.

Nurkićev odgovor je stigao vrlo brzo, a bh. košarkaš je ponovio da je Greenu potrebna stručna pomoć.

"Vidim da bratu još treba stručna pomoć", napisao je Nurkić, dodavši da ni Kevin Durant ne voli Greena.

Podsjetimo, Green je suspendovan nakon što je 13. decembra tokom utakmice protiv Phoenixa iz čista mira udario Nurkića u glavu i nokautirao ga, a od tada traje i njihov sukob na društvenim mrežema uz česta prepucavanja putem medija.

Green je četverostruki NBA šampion s Golden State Warriorsima, dok Nurkić nikada nije prošao prvu rundu play-offa u pet pokušaja.