Nije imao sreće
97

Uznemirujuće / Golman Poljske slomio nogu i otpao sa SP-a u Kataru, igrači plakali na terenu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Golman italijanske Spezije i član nogometne reprezentacije Poljske Bartlomiej Dragowski danas je stravično slomio nogu u meču protiv Verone i otpao je sa spiska nacionalnog tima za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj golman je povredu doživio u sudaru s protivničkim napadačem Kevinom Lasagnom u 15. kolu Serije A, a iako je bio brži u duelu i ispucao je loptu klizećim startom, protivnik nije uspio izbjeći njegovu ispruženu nogu i spletom nesretnih okolnosti došlo je do ove teške povrede.

Igrači na terenu u nevjerici su posmatrali šta se desilo s ovim golmanom Spezije, a dok se on previjao od bolova, neki od njih su, navode mediji u Italiji, čak i plakali na terenu.
Dragowski se nalazio na spisku nogometaša Poljske koji su trebali igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no nakon današnje povrede, uz Wojciecha Szczesnyja i Lukasza Skorupskog, u konkurenciji za startno mjesto će biti golman Kopenhagena Kamil Grabara.

[TWITTER]1591827743452397569[/TWITTER]

Poljska će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom.

Inače, Spezija je spomenuti meč pobijedila rezultatom 2:1, a oba pogotka za preokret postigao je Nzola u drugom poluvremenu.