Serie A
6

Gervinho "izludio" Inter, ali je Conteova ekipa velikim preokretom savladala Parmu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera stigla je do izuzetno važne pobjede u meču 28. kola italijanske Serije A protiv Parme u gostima rezultatom 2:1 i to nakon što su u posljednjih deset minuta meča stigli do preokreta.

Parma je od prve minute imala jasnu taktiku kako ugroziti gol Intera i gotovo svaki napad išao je na Gervinha koji je bio najveća opasnost po gol ekipe Antonija Contea.

Bivši napadač Rome i Arsenala u 13. minuti šutirao je pored gola i propustio prvu šansu na meču, no u 15. minuti napravio je sjajnu soloakciju, prevario Candrevu koji je nakon klizećeg starta izletio s terena, a onda preciznim udarcem pogodio gol Intera za vodstvo svog kluba.

[TWITTER]1277331936827105284[/TWITTER]

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo još jedino situaciju iz 20. minute kada su igrači Intera tražili kazneni udarac, no nakon VAR pregleda sudija Maresca odlučio je da nema materijala za penal.

Gervinho je nastavio prijetiti u drugom poluvremenu, no nije bio uspješan kao u 15. minuti, a potpunu dominaciju na terenu Inter je sasvim zasluženo krunisao u 84. minuti kada De Vrij pogađa za 1:1, da bi samo tri minute nakon toga rezervista Bastoni pogodio za 2:1 i donio svom timu veliku pobjedu i važna tri boda.

Inter je nakon ovog kola ostao na trećoj poziciji sa 61 osvojenim bodom, osam manje od Juventusa koji je prvi i četiri manje od Lazija, dok je Parma na sjajnom osmom mjestu i nakon 28 odigranih kola imaju 39 osvojenih bodova.