Mnogo neizvjesnosti
1

Gazzetta zabrinula navijače Intera: Situacija u kojoj bi Džekin dogovor propao

D. P.
Džeko i Inter već imaju dogovor, ali... (Foto: EPA-EFE)
Džeko i Inter već imaju dogovor, ali... (Foto: EPA-EFE)
Najugledniji italijanski list Gazzetta dello Sport jutros je tekst posvetio nevoljama Intera, situaciji s Edinom Džekom i finansijskim problemima na stadionu Giuseppe Meaza.

Novinar Davide Stoppini jutros se bavio situacijom u Interu. Slavni tim iz Milana već dugo ima finansijske probleme i pokušava na sve načine smanjiti troškove, a i dalje biti konkurentan na svim frontovima.

Tema teksta je žestok udarac kojeg bi klub pretrpio ukoliko se ne plasira u Ligu prvaka za narednu sezonu, a to je direktno vezano i za situaciju s Edinom Džekom, koji još uvijek čeka produžetak saradnje s milanskim velikanom.

"Liga prvaka ili stop: Od Bastonija do Džeke, Interovi dogovori su na granici", naslov je najuglednijeg italijanskog medija.

U tekstu se navodi da je direktor Intera Beppe Marotta već najavio probleme ukoliko Nerazzurri ne izbore Ligu prvaka.

"Bez četvrtog mjesta bili bismo prisiljeni preispitati sve svoje planoe", rekao je Marotta i tako najavio reduciranje troškova pošto bi u tom slučaju Inter ostao bez sigurnih 50 miliona eura od UEFA-e. Tako bi se budžet smanjio, a već dogovoreni poslovi bili bi ugroženi.

Upravo je to slučaj s Edinom Džekom. Gazzetta je detaljno objasnila situaciju s našim reprezentativcem koji silno želi ostati u Interu i to je javna tajna.

"Uzmimo za primjer Edina Džeku. Inter i Bosanac već imaju dogovor za dalju saradnju i obnovu ugovora za pet miliona eura plate. No, jasno je da se saradnja nastavlja samo u slučaju plasmana u elitno nogometno takmičenje. Slična situacija je i s De Vrijom. On nije došao još uvijek do Džekine tačke pregovora, ali dvogodišnja obnova vrijedna četiri miliona eura je uznapredovala", navodi Gazzetta jutros.