Nogomet
0

Galatasarayju bod na gostovanju kod Antalyaspora

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometaši Galatasarayja odigrali su neriješeno 2:2 u utakmici 21. kola turskog prvenstva kao gosti kod ekipe Antalyaspora. Bh. reprezentativac Izet Hajrović nije bio u kombinaciji Galatasarayja za ovaj meč.

Yilmaz je doveo Galatu u vodstvo već u sedmoj minuti, no domaćini do kraja prvog poluvremena uspijevaju rezultat potpuno preokrenuti u svoju korist.

Najprije je Gokcek u 32. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi igrač Galate Gulselam autogolom donio prednost Antalyasporu.

Tako se na odmor otišlo uz prednost domaćina 2:1. Taj se rezultat zadržao do samog finiša susreta, kada je Bulut u 86. minuti pogodio za konačnih 2:2 i spasio bod Galatasarayju.

Galatasaray je sada na trećem mjestu tabele sa 41 bodom. Lider na tabeli je Fenerbahce sa 47 bodova, dok je drugi Besiktas sa 42 boda. Antalyaspor je na 14. mjestu sa 23 boda.

Večeras su odigrane još dvije utakmice kojima je kompletirano 21. kolo turskog prvenstva. Elazigspor je slavio u gostima kod ekipe Konyaspora 3:2, dok su Eskisehir i Siva podijelili bodove odigravši 2:2. U redovima Elazigspora cijeli meč je odigrao bh. reprezentativac Ognjen Vranješ.