Gol nije priznat
7

Francuzi oštećeni protiv Grčke, Griezmann bijesan: UEFA ima mnogo novca, a ne žele nam pomoći

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sinoć su se u Atini u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro sastali Grčka i Francuska, a susret je završen podjelom bodova (2:2).

Francuzima je tako pokvaren perfektan skor u kvalifikacijama koje su završili sa sedam pobjeda i jednim remijem iz osam utakmica.

No, Trikolori su bijesni zbog sudijskog previda u 90. minuti kada im nije priznat čist pogodak za 3:2.

Nakon što je Kingsley Coman probio po desnoj strani i ubacio, lopta se odbila od jednog grčkog igrača, zatim od stativu ušla u gol, udarila u drugu stativu nakon čega su je Grci izbili.

Na ponovljenom snimku se jasno može vidjeti da je lopta u jednom trenutku prešla gol-liniju, no sudija Daniel Siebert nije priznao pogodak jer na utakmicama kvalifikacija za Euro arbitri nemaju pomoć tehnologije na gol-liniji, dok se VAR ne može koristiti u te svrhe.

Nakon susreta Antoine Griezmann je bio bijesan, ne na sudiju Sieberta, već na UEFA-u koja nije uvela tehnologiju na gol-liniji.

"Nedostajala nam je tehnologija na gol-liniji, zar ne? UEFA ima mnogo novca i ne može nam pomoći kako bismo znali je li bio gol ili nije. Ako žele da igramo mnogo utakmica, trebali bismo od njih tražiti više pomoći tehnologije na njima", kazao je Griezmann, prenosi L'Equipe.