Nogomet
29

FK Sarajevo se nada trofeju: Utakmica na Koševu za navijače i žrtve poplava

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nermina Tanković i Dino Selimović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo dočekuje sutra Čelik iz Zenice na svom stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru revanš susreta finala Kupa BiH. Bordo igrači su spremni za osvajanje trofeja i ističu kako će utakmica biti humanitarnog karaktera jer će dio prihoda od ulaznica biti doniran žrtvama poplava.

"Suosjećamo se sa svim građanima koji su pogođeni elementarnim nepogodama i nadam se da će im pomoć FK Sarajeva značiti. Malo nas je poremetio ovaj termin igranja utakmice ali sve je spremno. Imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice ali to ne mora ništa značiti. Nadam se da ćemo i sutra ostvariti pozitivan rezultat i osvojiti Kup", rekao je kapiten Bordo tima Amer Dupovac.

Za Vuleta Trivunovića ovo će najvjerovatnije biti posljednja utakmica u karijeri. Ističe kako je došlo vrijeme da se povuče iz aktivne igre, te posveti više svojoj porodici. Kao i njegove kolege nada se osvajanju Kupa.

"Svi jedva čekamo tu utakmicu. Bili smo spremni za taj susret i u subotu. Kvalitetnija smo ekipa od Čelika i to smo pokazali u prvoj utakmici. No, oni neće doći da se predaju. Ne očekujem laganu utakmicu i ne radujem se unaprijed. Šanse su 99 posto da se sutra opraštam. Imam 31 godinu i mislim da je to dovoljno dugo, trebam se posvetiti drugim stvarima i prepustiti igru mlađima", rekao je Vule te je pozvao sve navijače ali i građane Sarajeva da dođu na utakmicu jer na taj način daju svoj doprinos humanom djelu.

Golman FK Sarajevo Dejan Bandović kazao je kako će igrači odvojiti dio sredstava i od sebe za pomoć ugroženima i da tu pomoć daju od srca. Raduje se utakmici i učinit će sve da trofej, nakon sedam godina, stigne u Bordo klub.

"Odgađanje utakmice je utjecalo na nas. Spremali smo se dva puta i dva puta se odgađalo. Prvi put su nam javili u karantenu, a drugi put na treningu pred utakmicu. Golman Čelika, Adilović, je slomio nogu i mislim da do toga ne bi došlo da nije bilo odgađanja. Mi sutra igramo za navijače", rekao je Bandović.

Trener Dženan Uščuplić istakao je kako je ekipa maksimalno spremna i da će svaki igrač dati 120 posto od sebe. Ivan Tatomirović neće igrati zbog tri kartona.

"Štab i igrači su učinili sve da naprave atmosferu za ovu utakmicu. Igrat ćemo kao da nam je prva utakmica. Nadam se jednom - dva pogotka. U ovo ulazimo maksimalno ozbiljno i od prve minute ćemo pokazati da igramo ozbiljno", kazao je Uščuplić.

Direktor kluba Dino Selimović kazao je kako je FK Sarajevo posljednju titulu osvojio 23. maja, te da se nada da će i sutrašnji dan biti sretan.

"Ulaz je besplatan za žene i djecu do 14 godina, te volontere koji se prijave za našu akciju", naglasio je Selimović.

FK Sarajevo potpisao je danas i ugovor o saradnji s kompanijom Centrotrans Eurolines koja će od danas biti zvanični prevoznik igrača. Ugovor su potpisali direktor Bordo tima Dino Selimović i izvršna direktorica marketinga Centrotransa Nermina Tanković.