Tvrdnje otočkih medija
11

Falcao prelazi u Manchester City za 50 miliona eura

Klix.ba
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Čelni ljudi Manchester Cityja uveliko rade na prodaji svojih igrača, ali i dovođenju novih. Prema pisanju otočkih medija, napadač Atletico Madrida Radamel Falcao trebao bi potpisati za prvake Engleske u narednih nekoliko dana, uz odštetu madridskom klubu od 50 miliona eura.

Klub sa Emiratesa pravi ekipu za Ligu prvaka te bi sve osim ulaska u osam najboljih u navedenom takmičenju naredne sezone bio neuspjeh. Prema pisanju sportskih medija u Engleskoj, Falcao bi trebao biti važna karika ukoliko u Ligi prvaka žele parirati Real Madridu, Barceloni, Bayernu i drugim velikim klubovima.

List Metro navodi kako su sportski direktori već uspostavili prve kontakte sa madridskim klubom, ali i dobili primamljive ponude za Carlosa Teveza, Edina Džeku, Emanuela Adebayora i Roque Santa Cruza na koje Mancini ne računa naredne sezone.

Falcao je privukao pažnju velikih klubova nakon odličnih sezona u Portu i Atletico Madridu.

Za kolumbijskog napadača također su zainteresirani Juventus i Barcelona. Prema italijanskoj La Stampi, Kolumbijac je treća opcija za napad Stare dame, ukoliko ne uspiju dovesti Robina van Persieja ili Edisona Cavanija.