Nogomet
10

FA Cup: Preokreti Manchester Cityja i Stokea, minimalan trijumf Aston Ville

Piše: A. D.
Slavlje fudbalera Manchester Cityja (Foto: EPA)
Slavlje fudbalera Manchester Cityja (Foto: EPA)
Plasman u šesnaestinu finala FA Cupa ostvarili su fudbaleri Manchester Cityja, Aston Ville i Stoke Cityja, dok će Southampton prolazak u naredni krug takmičenja tražiti u ponovljenom susretu protiv Ipswicha s obzirom na to da je njihov današnji susret okončan neriješenim rezultatom.

Stoke je bez Asmira Begovića na golu porazio Wrexham, rezultatom 3:1. Carrington je pogodio za vodstvo gostiju, izjednačio je Marko Arnautović, da bi potom na scenu stupio Ireland koji je sa dva pogotka zapečatio sudbinu gostiju.

Meč na Etihadu između Manchester Cityja i Sheffield Wednesdayja okončan je pobjedom Građana rezultatom 2:1. Nuhiu je postigao rani gol za goste, a preokret je sa dva pogotka kreirao James Millner. Edina Džeke nije bilo u timu Građana zbog povrede.

Meč Southamptona i Ipswicha okončan je neriješenim rezultatom 1:1. Ambrose je pogodio za vodstvo Ipswicha, a konačnih 1:1 postavio je Shhneiderlin.

Benteke je postigao jedini gol u trijumfu Aston Vile nad Blackpoolom (1:0).

Rezultati:

Dover - Crystal Palace 0:4 QPR - Sheffield Utd 0:3

Sunderland - Leeds 1:0 Aston Villa - Blackpoo 1:0 Manchester City - Sheffield Wednesday 2:1 Southampton - Ipswich 1:1 Stoke - Wrexham 3:1