Zvijezda Uniteda
0

Antony na stubu srama u Engleskoj, gestikuliranje prema igračima drugoligaša razljutilo sve

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Mlada brazilska zvijezda Manchester Uniteda Antony na meti je kritika engleske javnosti zbog sramnog gestikuliranja tokom slavlja teško izborenog izbacivanja drugoligaša Coventryja u FA Cupu.
Crveni đavoli su slavili protiv Coventryja tek nakon penala, a ispadanja u produžecima spasila ih je VAR tehnologija jer je poništen gol člana Championshipa u 121. minuti.

Poslije penala je bilo 4:2, a sporni gest Antonyja uslijedio je nakon što je Hojlund pogodio posljednji penal i odveo Unieted u finale.

Antony je tada slaveći trčao ispred igrača Coventryja, i gestikulirao prema njima i njihovim navijačima stavivši ruku na svoje uho, u smislu: "Da vas sada čujem".

To je razbjesnilo sve u Engleskoj pa čak i navijače Uniteda, a javno ga je kritikovao bivši igrač Coventryja i reprezentativac Irske Clinton Morrison.

"Mora se koncentrisati na sebe jer bi sljedeće sezone mogao igrati Championship...", upozorio je Morrison Antonyja.

Antony je proživio mnoge teške trenutke otkako se pridružio Unitedu za oko 90 miliona eura 2022. godine, kada je stigao iz Ajaxa. Za klub s Old Trafforda zabio je samo deset golova u 77 nastupa, a u aktuelnoj sezoni Premiershipa se nije upisivao u strijelce.