Premiership
0

Evra poziva Nasrija u Manchester United

Sarajevo-x.com
Odbrambeni igrač Manchester Uniteda Patrice Evra savjetovao je svom reprezentativnom kolegi Samiru Nasriju da se preseli sa Emirates stadiona na Old Traford.

Nasri koji ima još samo godinu ugovora sa Arsenalom, spominjan je francuskim medijima kao meta prelaznog roka Uniteda. Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, spreman je potpisati Nasrija prije kraja juna.

Nakon što je gotovo sigruno dogovorio sve sa golmanom Atletica Davidom de Geaom, škotski stručnjak će svoju pažnju usmjeriti na Interovog Wesleya Sneijdera i Ashleya Younga iz Aston Ville.

Situacija sa Nasrijevim ugovorom, povećala je šanse da 23-godišnjak napusti klub nakon još jedne sezone bez trofeja.

Evra, koji i nije previše popularan kod Arsenalovih navijača zbog kritika Wengerovog tima, sigurno je uvećao antipatije nakon poziva Nasriju u United, prenio je britanski list Telegraph.

Evra je kazao: "Ako Samir dođe, mora znati da ovdje nema mjesta za pogreške. Svake godine se igra samo na pobjedu. To je način Manchester Uniteda. Ovdje sam pet godina i ne mogu da se sjetim koliko sam trofeja osvojio 13 ili 15".

Ferguson je priznao da su njegovom timu potrebna pojačanja, i želi da kompletira svoju ekipu prije odlaska u Ameriku 11. jula. Tomasz Kuszczak, Wes Brown, a možda Paul Scholes i Michael Owen vjerovatno će na pustiti United ovog ljeta. Paul Scholes razmatra da završi karijeru i razgovarati će sa Fergusonom sljedeće sedmice o svojoj budućnosti.