Ego na prvom mjestu
2

ESPN otkriva pozadinu sukoba u Unitedu i "istinu" zbog koje je Rangnick otišao iz kluba

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Njemački trener Ralf Rangnick napustio je Manchester United nakon samo šest mjeseci, a ESPN tvrdi da je glavni razlog loš odnos s novim menadžerom tima Erikom Ten Hagom.

Nakon što su Crveni đavoli imenovali Rangnicka za privremenog trenera, objavljeno je da će ovaj njemački stručnjak sigurno ostati u klubu i nakon što se povuče s klupe te da će ostati u rukovodstvu kao savjetnik. Ipak, od toga na kraju neće biti ništa.

Rangnick je prihvatio ponudu da preuzme selekciju Austrije kao selektor, a iako se i tada pričalo da bi bez obzira na to mogao ostati u Unitedu, stvari su se drastično promijenile nakon što je klub objavio da će Ten Hag biti novi menadžer kluba.

"Erik Ten Hag nije htio sarađivati s Rangnickom, koji je trebao ostati savjetnik u klubu", navodi ESPN pa dalje dodaju:

"Rangnick se nadao susretu s Ten Hagom licem u lice kako bi obavili detaljni sastanak, no umjesto toga se novi šef Manchester Uniteda odlučio na telefonski poziv."

ESPN dalje dodaje kako su čelnici Manchester Uniteda bili nezadovoljni izjavom Rangnicka kada je rekao da će tokom ljeta morati dovesti 10 novih igrača, zbog čega su poslije tražili od njega da potpiše ugovor o tajnosti podataka.

United je pod vodstvom Rangnicka odigrao ukupno 29 utakmica, a u njih 11 je upisao pobjede.