Nakon niza poraza
8

Esad Selimović: Važno je da ekipa vjeruje da može pobijediti Velež

Klix.ba
Esad Selimović
Esad Selimović
Nogometaši Olimpika će nakon reprezentativne pauze na svom terenu dočekati ekipu mostarskog Veleža u okviru 7. kola Premijer lige BiH.

Utakmica se igra u subotu na stadionu Otoka, a bit će to debi na klupi za trenera Esada Selimovića, koji je imenovan tokom pauze na mjesto šefa stručnog štaba Vukova.

"Ono što je najbitnije u ovom momentu jeste da ekipu vratim psihološki poslije pet poraza u prvenstvu. Sada je najbitnije da ekipa vjeruje u sebe i da mogu pobijediti u sutrašnjoj utakmici", izjavio je Selimović.

Utakmica protiv Veleža bit će svakako bitna za Olimpik, koji u prvih pet kola nije osvojio niti jedan bod.

"Sutrašnja utakmica nije najbitnija, jer prvenstvo je dugo, što je pokazala ekipa Mladosti koju su već ranije otpisali. Mi se nećemo predavati, dat ćemo svoj maksimum", kazao je novi trener Olimpika.

O protivniku Vukovi znaju dovoljno.

"Velež ima kako kvalitetne pojedince, tako i kvalitetan kolektiv. Mislim da ne bih sada spominjao te neke posebne kvalitete. Kao kolektiv su isto tako opasni, brzi, pokretljivi, znam većinu igrača, tako da smo vidjeli njihove prednosti, ali imaju i mane. Pokušat ćemo iskoristiti njihove mane, sve je na terenu, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati. Ako uđemo dobro u utakmicu, tako će se rezultat u našu korist i završiti", kazao je Selimović.

Na raspolaganju će imati sve igrače.

"Svi su igrači tu i niko nije povrijeđen. Ova četiri dana sam ih upoznao sve, a možda imam i previše informacija, tako da su svi na raspolaganju. Sutra ću odrediti ko će početi utakmicu protiv Veleža", završio je Selimović.