Solidarisao se s glumicom
0

Eros Ramazzotti odbio igrati humanitarnu nogometnu utakmicu zbog slučaja seksizma

H. H.
Eros Ramazzotti i Aurora Leone (Foto: Twitter)
Eros Ramazzotti i Aurora Leone (Foto: Twitter)
Večeras se u Torinu igra humanitarni nogometni meč pod nazivom "Utakmica srca", a pored brojnih poznatih sportskih asova, učešće su uzele i druge slavne ličnosti. Ipak, nastup je otkazao popularni italijanski pjevač Eros Ramazzotti nakon što je glumica Aurora Leone kazala da joj je onemogućeno igrati jer je žena.

Ramazzotti se solidarisao s mladom glumicom, koja je prvo pozvana, a zatim je isključena iz projekta, a sve to jer je žena i organizatori smatraju da joj nije mjesto na terenu.

Slučaj je izazvao veliku kontroverzu u Italiji, a Ramazzotti je napisao poruku na Instagramu.

"Jako mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Uvijek sam bio protiv bilo kojeg oblika nasilja i potpuno sam se odvojio od bilo kakvog diskriminirajućeg stava. Pod ovim uslovima, nemam želju igrati. Mi nismo seksisti, a još manje rasisti ili homofobi. Naprotiv, moramo pokazati solidarnost jer žene su temeljni dio našeg života", napisao je između ostalog slavni pjevač.

Humanitarna utakmica igra se na stadionu Juventusa u Torinu, a u njoj će nastupiti Andrea Agnelli, John Elkann, Pavel Nedved, Andrea Pirlo, Gigi Buffon, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Maicon, Dida, Franck Ribery, Fransesco Totti i brojne druge poznate ličnosti.