Gost "Plave svlačionice"
368

Ermin Zec: Žao mi je što sam povrijeđen, želim se dokazati navijačima Željezničara

K. H.
Napadač Željezničara Ermin Zec kaže da žali što već duže vremena ima problema s povredama, zbog čega se još uvijek nije uspio na pravi način dokazati navijačima, a gostujući u emisiji "Plava svlačionica" govorio je o svojoj bogatoj karijeri, reprezentaciji BiH i drugim zanimljivim stvarima.

Zec je na početku govorio o svom putu iz rodnog Bugojna u Šibenik, nakon toga i o rekordnom transferu u Tursku u kojem ga je Genclerbirligi platio 2,5 miliona eura. Što se tiče trenutne forme, kaže da najviše žali što ga prati loša sreća s povredama.

"Konstantno sam povrijeđen i jako mi je žao. Nije se mi to ranije dešavalo, borim se s povredama ali nadam se da ću se na kraju i izboriti, a nakon toga i navijačima i klubu pokazati svoje pravo lice. Kao što govorim od početka, pokušat ćemo ostvariti traženi rezultat i biti prvaci države", rekao je Zec.

Odgovorio je na zanimljivo pitanje kako je trenirati s bratom Asimom u istom klubu.

"Fenomenalan osjećaj je trenirat s rođenim bratom. Nisam ni sanjao da ćemo u Željezničaru igrati zajedno, možda sam očekivao da ćemo igrati jednog dana, ali da će to biti u klubu koji volim, to je stvarno nešto veliko za mene", ističe Zec koji je nakon toga govorio i o nastupima u dresu reprezentacije BiH:

"Dosta mlad sam stigao u reprezentaciju, sa 21-22 godine, ali imao sam tu nesreću da su tada napadači bili Džeko, Ibišević i Muslimović, tako da nisam dobio tu neku šansu. Iskoristio sam ono što sam dobio, sigurno je da sam mogao bolje ali šta je tu je, zahvalan sam zbog svega."

Rekao je da nije zadovoljan trenutnim stanjem u reprezentaciji, ali da s dolaskom novih generacija vjeruje kako će se situacija promijeniti u "našu" korist.