Super liga
66

Edin Višća postigao novi gol u Turskoj, Trabzonspor ispustio vodstvo od 2:0 i doživio poraz

K. H.
Foto: Trabzonspor/Twitter
Foto: Trabzonspor/Twitter
Nogometaši Trabzonspora u sudijskoj nadoknadi ostali su bez pobjede protiv Hatayspora u meču 6. kola turske Super lige, a konačan rezultat, u meču u kojem je i Edin Višča postigao jedan gol, glasio je 3:2 za domaćina.

Trabzonspor je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo od 1:0, a strijelac gola bio je Edin Višća. Nakon što mu je Onuachu glavom prebacio loptu, Višča ju je odlično primio i došao u situaciju jedan na jedan s golmanom Hatayspora i postigao gol.

Edin Višća slavi pogodak za vodstvo svog tima (Foto: Trabzonspor/Twitter)
Edin Višća slavi pogodak za vodstvo svog tima (Foto: Trabzonspor/Twitter)

U 62. minuti Onuachu pogađa za 2:0 i činilo se da je pitanje pobjednika u ovom meču riješeno, no onda je uslijedio veliko preokret domaćeg tima i pobjeda koja će dati krila u nastavku sezone.

[TWITTER]1706365811760238691[/TWITTER]

Prvo je u 72. minuti Rivas pogodio za 2:1 i dao im nadu, u 88. minuti Lamkle Ze pogađa za 2:2, a nakon drame u samom finišu, u sedmoj minuti sudijske nadoknade Dele-Bashiru pogađa za 3:2 i svom timu donosi veliki preokret i pobjedu.

Višća je na terenu bio do 83. minute, a ovo mu je bio drugi gol u ovoj sezoni, nakon što je i u prošlom kolu bio strijelac protiv Bešiktaša.

Tabela:

Standings provided by Sofascore