Protiv Bešiktaša
19

Edin Višća postigao gol u Turskoj, bio je i najbolji igrač utakmice

K. H.
Edin Višća (Foto: Twitter)
Edin Višća (Foto: Twitter)
Sada već bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća odigrao je sjajan meč u pobjedi svog Trabzonspora protiv Bešiktaša rezultatom 1:0, a uz postignuti pogodak proglašen je i za najboljeg igrača spomenutog susreta.

Derbi šampiona Turske iz 2021. i 2022. godine na kraju je potpuno zasluženo pripao ekipi Trabzonspora, a već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno da će domaća ekipa ostvariti pobjedu i doći do osvajanja tri boda.

U 29. minuti Onuachu je pogodio za 1:0, a do kraja prvog dijela, Bakasetas pogađa za 2:0 i tako svom timu donosi veliku prednost.

Pitanje pobjednika ovog susreta riješio je Edin Višća golom u 61. minuti, nakon što je dobro ispratio napad po desnoj strani i asistenciju Trezegueta te je bez većih problema poslao loptu u mrežu.

Za jučerašnju partiju, Višća je dobio epitet najboljeg igrača utakmice, a ovo mu je bio prvi pogodak u sezoni. Uz to, ove sezone ima i jednu asistenciju.
Njegov Trabzonspor je trenutno na četvrtoj poziciji na tabeli s devet osvojenih bodova, odnosno tri pobjede i dva poraza. Prvi je Fenerbahče koji je jedini tim s maksimalnih 12 bodova, dok je drugi Galatasaray s 10 osvojenih bodova.

Višća se od reprezentacije BiH oprostio 2021. godine uz riječi da želi prepustiti mjesto mlađim igračima, a sada se s razlogom postavlja pitanje da li smo olako odustali od ovog igrača i da li je bilo prostora da promijeni svoju odluku.

Tabela:

Standings provided by Sofascore