Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jovan Vučinić se u bh. fudbalu ne pamti po mnoštvu dostignuća na terenu, realno, sa malim šansama da to ostvari i u budućnosti, ali će se po svemu sudeći mnogi sa njegovim imenom upoznati u narednim danima. Naime, ovaj srbijanski internacionalac u dresu Radnika iz Bijeljine, je nakon crvenog kartona (dva žuta) u 14. kolu Premijer lige BiH protiv Čelika, nastupio i u 15. kolu protiv sarajevskog Olimpica. I svakom laiku je jasno da je imao suspenziju nakon ogleda protiv Čelika, a naravno ona je i službeno objavljena iz NS BiH. Vučinić je dobio jednu utakmicu suspenzije. Glavna barijera za njegov nastup je trebao biti COMET sistem kojeg posjeduje NS BiH. Radi se o informatičkom sistemu putem kojeg se igrači i službena lica unose u zapisnik sa utakmice. Sve je kompjuterizovano, tako da suspendovani igrač, koji ne može nastupiti prilikom unosa sastava za utakmicu u zvanični zapisnik sa fudbalske utakmice, ne može biti unesen u sistem. Jednostavno sve dok ima oznaku AKTIVAN vezano za sankcije, njegove podatke COMET sistem neće primiti. Ako je čovjek suspendovan, a COMET sistem takve “ne vari”, kako je onda igrao, logično je pitanje? Kako se probio pored informatičkog sistema koji je pompezno najavljen prije nekog vremena iz NS BiH? Odgovor je više nego jednostavan. Ovaj fudbaler je kaznu odradio u Kupu RS, u takmičenju za koje nije ni bio suspendovan!!! Utakmica Mladost – Radnik je odigrana 12. novembra i zvanično je pod tim datumom u COMET sistemu upisano da mu je istekla suspenzija. Po službenom zapisu u COMET sistemu Vučinić za utakmicu protiv Olimpica nije ni bio suspendovan. Bez sumnje da se radi o još jednom paradoksu koji prati naše najjače fudbalsko takmičenje. Ne ulazeći u prava dva kluba, Olimpic bez ikakve dileme ima pravo reći da je nastupio suspendovani igrač, jer je kazna odrađena u entitetskom takmičenju, koje istini za volju, u FBiH uopšte ne postoji. Sa druge strane iz Radnika imaju potvrdu da je kazna istekla. Slijede nove odluke i žalbe, nova trakavica. Potpuno se želimo ograditi od prejudiciranja bilo čega vezano za novi slučaj u bh. fudbalu. Radi li se o nestručnosti ili možda namjernim potezima određenih ljudi valjda će znati procijeniti u NS BiH, ali svakako imamo još jednu potvrdu zašto je Premijer liga BiH na dnu ljestvice svjetskih fudbalskih liga.
Svaka cast Olimpicu! Idosta vise igranja utakmica na neuslovnim terenima, odnisno njivama itd. Sve klubove ciji stadioni ne ispunjavaju kriterije za normalno odigravanje utakmice izbaciti u nizi rang i po tom principu smanjiti ligu!
Po toj logici, ligu bi trebali igrati Sarajevo,Borac,listica,svinjski,Celik,Sloboda i mozda meljo.