Nogomet
4

Edin Prljača: Olimpic je već uputio žalbu na regularnost utakmice u Velikoj Obarskoj

Piše: A. D.
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mnogo prašine podiglo se nakon jučerašnje utakmice između Radnika i Olimpica u Velikoj Obarskoj. Fudbaler Radnika Jovan Vučinić na utakmici 14. kola Premijer lige BiH protiv Čelika u Zenici zaradio je crveni karton, ali je u 15. kolu protiv Olimpica nastupio pošto je u međuvremenu igrao utakmicu Kupa Republike Srpske.

“Nije sporno to da je Jovan Vučinić, fudbaler Radnika isključen u Zenici. On je jučer imao pravo nastupa pošto je crveni karton odradio na utakmici šesnaestine finala Kupa Republike Srpske protiv Mladosti iz Gacka. Pravilo jasno kaže da se crveni karton iz Premijer lige prenosi na entitetski kup u slučaju da se radi o utakmicama osmine finala, četvrtfinala, polufinala ili finala entitetskog kupa. Mi smo protiv Mladosti igrali četvrtfinale, a na toj utakmici Vučinić je odradio suspenziju. Kontaktirali smo Nogometni savez BiH prije jučerašnje utakmice, a oni su nam potvrdili da Vučinić ima pravo nastupa”, izjavio je sportski direktor Radnika Boro Đokić.

U Olimpicu s druge strane smatraju da Vučinić nije imao pravo nastupa, te da jučerašnja utakmica nije bila regularna.

“Mi smatramo da fudbaler Jovan Vučinić nije imao pravo nastupa na jučerašnjoj utakmici između Radnika i Olimpica u Velikoj Obarskoj. Član 13. Disciplinskog pravilnika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH jasno kaže na koji se Kup misli. Ja ne znam koji je to njihov Kup, ali ako on postoji onda smo mi u Federaciji na neki način ugroženi jer nemamo svoj Kup. Znači da po ovom pitanju klubovi iz Federacije BiH nemaju jednake uslove kao klubovi iz Republike Srpske”, izjavio je sportski direktor Olimpica Edin Prljača, dodavši:

“Želim informisati javnost da smo mi jučer igrali u kukuruzima, bez pravih uslova za igru i pitam se koja je Komisija Nogometnog saveza mogla odobriti da se igra na onakvom terenu i 'stadionu'. Regularnost takmičenja dovedena je u pitanje i iz razloga što je Radnik sve ostale klubove dočekao na stadionu u Bijeljini koji ima mnogo bolje uslove od onog na kojemu je jučer ugostio Olimpic. Mi smo već uputili žalbu Nogometnom savezu BiH. Želimo da se poštuju pravila i da doprinesemo regularnijoj i kvalitetnijoj Premijer ligi. Samo tako možemo na zelenu granu.”