Nogomet
36

Edin Džeko: Ovo sam pravi ja, moj posao je da postižem golove

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko u sjajnoj je formi ove sezone. Posljednja "žrtva" u Seriji A bio je Palermo protiv kojeg je Dijamant postigao gol i upisao asistenciju te je trenutno prvi strijelac lige. On ne krije zadovoljstvo svojim nastupima.

Nakon loše prve sezone, Džeko je odličan u novoj sezoni u dresu Rome.

"Nevjerovatno je to što sam prošle sezone postigao ukupno osam golova, a ove sam u devet utakmica postigao isto toliko. Ovo je pravi Edin Džeko, moramo nastaviti ovako. U karijeri sam postigao mnogo golova, ali sam imao i asistencija. Protiv Palerma sam asistirao Salahu, mogu asistirati, ali je moj posao da postižem golove", izjavio je Džeko.

Iako igra sjajno, u Romi očekuju još više.

"Trener traži više od mene, a ja također želim dati više, igrati bolje i postizati golove. Trener želi da ekipa gradi igru oko mene i sada tako radimo. Ovo je talijanski nogomet, dobro mi ide, ali je prošle sezone bilo drugačije, pa zato nisam postigao mnogo golova", rekao je iskusni napadač.

Na novu ligu se u potpunosti navikao.

"U Italiji je najteže napadačima, uvijek ih čuvaju dva ili tri defanzivca. U prvoj sezoni nisam znao kako trebam igrati, ali sada znam, to se vidi na terenu. Osjećam se dobro, u Rimu je sve uredu. Želim razmišljati o budućnosti, drugi smo na tabeli i možemo ovako nastaviti, dovoljno smo snažni", kazao je Džeko.

Roma želi nastaviti dobar niz i osvajati bodove.

"Čeka nas Sassuolo koji ima jaku ekipu. Igraju dobar nogomet, neće biti lako. Moramo odigrati kao protiv Napolija, a ne gubiti bodove protiv slabijih ekipa", završio je Džeko.