Borba oko bh. reprezentativca
0

Džeko zapeo za oko i čelnicima Milana

Sarajevo-x.com
Nakon što su talentiranog Edina Džeku u posljednjih dvadesetak dana povezivali s britanskim klubovima Arsenalom i Manchester Unitedom, u sportskim krugovima počele su kružiti glasine da našeg reprezentativca želi i italijanski Milan.

Italijanski magazin "Gazzetta Dello Sport" u nedjelju je objavio da čelnici kluba AC Milan razmišljaju da njemačkom Wolfsburgu ponude svotu od deset milona eura za bh. fudbalera Edina Džeku.

Milan bi se tako pridružio nizu vrhunskih klubova koji su u posljednje dvije sedmice izrazili interes za talentiranog Džeku.

Ove glasine počele su se širiti nakon što su čelnici Milana došli na utakmicu Bayern -Wolfsburg kako bi na djelu vidjeli Andreu Barzaglija, no stadion su navodno napustili oduševljeni igrom bh. reprezentativca.

Edin Džeko rođen je u Sarajevu 1986., a karijeru je započeo u klubu Željezničar. Sa 18 godina odlazi u Češku, gdje je za Teplice u jednoj sezoni odigrao 43 utakmice i postigao 17 golova. Koncem sezone proglašen je za najboljeg stranca u češkoj ligi. Njegove odlične igre zapazio je Felix Magath i 2007. godine, u transferu vrijednom 4 miliona eura odlazi u njemački VfL Wolfsburg.