Prijavljena ekipa
13

Džeko uvršten u Romin tim za Evropsku ligu, na listi i povratnik El Shaarawy

N. K.
Džeko na jučerašnjem treningu (Foto: AS Roma)
Džeko na jučerašnjem treningu (Foto: AS Roma)
Roma je dodala Stephana El Shaarawyja na svoju UEFA listu ekipe za Evropsku ligu, a na njoj je mjesto našao i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Naime, bilo je određenih zabrinutosti oko toga hoće li Džeko i dalje ostati na Olimpicu nakon njegove svađe s trenerom Paulom Fonsecom.

Međutim, kako se transfer nije ostvario u januarskom prijelaznom roku, napadač i trener morat će pronaći zajednički jezik i probleme ostaviti iza sebe u narednih šest mjeseci.

Džeko je već jučer trenirao s ekipom i trebao bi biti u timu koji će se suprotstaviti Juventusu narednog vikenda, iako je malo vjerovatno da će započeti meč.

El Shaarawy se vratio u Romu nakon vremena provedenog u Kini igrajući za Shanghai Shenhuu te je također zauzeo svoje mjesto na UEFA listi.

Bryan Reynolds može se naći na B-listi jer je bivši bek Dallasa ima samo 19 godina, te se tu pridružio trenutno povrijeđenom Nicoli Zanioli.

Romina UEFA lista ekipe: Pau Lopez, Mirante, Fuzato; Bruno Peres, Ibanez, Karsdorp, Kumbulla, Mancini, Santon, Smalling, Spinazzola; Cristante, Diawara, Mkhitaryan, Pellegrini, Villar, Veretout; Džeko, El Shaarawy, Borja Mayoral, Carles Perez, Pedro Rodriguez.