Mislili da je nestao
14

Drama u Turskoj zbog Allija: Trener nije znao gdje je, on se morao oglasiti

D. P.
Alli poručuje da je bio na pregledima (Foto: Bešiktaš JK)
Alli poručuje da je bio na pregledima (Foto: Bešiktaš JK)
Nekada jedan od najtalentovanijih svjetskih nogometaša Dele Alli priredio je pravu dramu u Turskoj, a njegov trener Senol Gunes zabrinuo je sve izjavom da niko ne zna gdje je Englez.

Gunes je u srijedu izjavio da se igrač, koji je u Bešiktaš posuđen iz Evertona, nije pojavio na treningu te da ga je nemoguće dobiti i na telefon.

"Dele Alli nije mogao doći na trening. Pada kiša, valjda zato nije mogao doći. Pokušavamo se čuti s njim, ali ne možemo ga dobiti telefonom. Nadajmo se da nije doživio nesreću", rekao je Gunes.

Kako su svi svjetski mediji prenijeli ovu informaciju, a posebno oni otočki gdje je Alli proveo najbolje dane karijere, tako je i tokom prošle noći sam nogometaš objavio saopćenje za javnost.

U poruci Dele Alli objašnjava da nije bilo nikakvog problema te da je dobio dopuštenje.

"Hej ljudi, upravo sam dobio mnogo poruka i želim nešto raščistiti. Klub mi je dao dopuštenje da odem na pregled kod doktora. Sutra se vraćam, kao i obično", rekao je Alli na Instagramu.

Nije poznato zbog čega trener Gunes nije bio upoznat u ovu situaciju pa je mnoge zabrinuo izjavom da je njegova zvijezda "nestala".

Inače, Alli proživljava najteže dane karijere i ne podsjeća na onog nogometaša koji je pisao historiju engleskog nogometa kao tinejdžer. Podsjetimo, Alli je prvi i jedini tinejdžer u historiji Premier lige koji je u debitantskoj sezoni imao dvocifren broj golova i asistencija.

Ipak, korak po korak, njegova karijera doživjela je krah, a trenutno ne igra ni za Bešiktaš u Turskoj.