Bivši selektor BiH
10

Došla nova ponuda na njegovu adresu: Prosinečki bi mogao zamijeniti bivšeg nogometaša FK Sarajevo

E. K.
Prosinečki iz dana dok je vodio reprezentaciju BiH (Foto: EPA)
Prosinečki iz dana dok je vodio reprezentaciju BiH (Foto: EPA)
Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki se prema informacijama hrvatskih medija nalazi na listi želja albanskog Partizanija.
Aktuelni albanski prvak je prema informacija Germanijaka u potrazi za novim šefom stručnog štaba nakon odlaska bivšeg nogometaša FK Sarajevo Zorana Zekića u Osijek, a prva želja čelnika kluba iz glavnog grada Albanije je upravo Robert Prosinečki.

Legendarni Žuti se već nalazi u Tirani gdje razgovara sa čelnicima Partizanija što je samo po sebi dovoljna potvrda da je donedavni trener Rudeša ozbiljna opcija za aktuelnog prvaka Albanije.

Isti izvor dodaje da ništa još nije dogovoreno iako su ozbiljni pregovori počeli.

Ranije je bivši hrvatski nogometni reprezentativac bio na listi želja Samsunspora, no po svemu sudeći taj prelazak se nije realizovao.

Prosinečki je u karijeri vodio turske klubove Kayserispor u dva navrata te Denizlispor zatim Crvenu zvezdu, ljubljansku Olimpiju i hrvatski Rudeš kao i reprezentacije Azerbejdžana i BiH, a također je bio i pomoćnik u selekciji Hrvatske kod Slavena Bilića.

Zmajeve je vodio od januara 2018. do novembra 2019. godine, a u tom vremenskom periodu smo odigrali 22 utakmice, zabilježili devet pobjeda uz sedam poraza i šest remija.