"U pi*ku materinu Kardum"
0

Vlasnik Panathinaikosa poslije poraza od Maccabija zapalio cigaretu i na našem jeziku psovao sudije

E. K.
Dimitrios Giannakopoulos (Foto: Screenshot)
Dimitrios Giannakopoulos (Foto: Screenshot)
Kontroverzni vlasnik grčkog Panathinaikosa Dimitrios Giannakopoulos se još jednom našao u centru pažnje i to nakon meča u Beogradu protiv izraelskog Maccabija.

Izraelski sastav zbog rata u Izraelu domaće utakmice igra u beogradskom Pioniru, a sinoć su pobijedili Panathinaikos u trećem meču play offa Eurolige rezultatom 85:83 i poveli s 2:1 u seriji.

Giannakopoulos se poslije meča javio na svom Instagram profilu gdje je zapalio cigaretu i opsovao sudije na našem jeziku i to konkretno Hrvata Luku Karduma.

Pored njega, pravdu na ovom meču su dijelili Sreten Radović i Emin Mogulkoc.

"U pi*ku materinu Kardum", vikao je predsjednik Panathinaikosa koji je potom prozvao i sudije ovog meča.

"55 sekundi prije kraja utakmice, stane na liniju, pred vašim očima. Gledate dole. Par sekundi kasnije, 14 sekundi prije kraja utakmice računate koš koji se ne treba računati. Umjesto da uzmemo loptu i imamo 15 sekundi do kraja napada, poklonite im loptu. Da li neko iz Eurolige gleda? Gospodine Bodiroga, gospodine Motiejunas imate li nešto da kažete na ovo?", bijesan je bio Giannakopoulos.

Potom je objavio i jednu od pomenutih spornih situacija iz završnice meča kada je na 55 sekundi do kraja Josh Nebo, prema njegovom viđenju situacije, gazio aut liniju, no lopta nije dodijeljena grčkom timu.

Druga sporna situacija je bila na 14 sekundi prije kraja meča pri rezultatu 83:83 kada je Mathias Lessort blokirao Lorenza Browna, a sudije su tom prilikom dosudile da je Francuz dirao loptu koja je bila u silaznoj putanji i tako dosudili dva poena za "ponos Izraela".

Nakon pregledavanja snimka, odluka je poništena, ali umjesto da loptu dodijele Panathinaikosu, dosuđena je "mrtva lopta". Za nju su skakali Josh Nebo i Mathias Lessort, a lopta je na kraju završila u posjedu Maccabija.

Izraelci su iz tog posjeda izvukli faul Granta i onda poenima Browna s linije za slobodna bacanja stigli do drugog trijumfa u ovom meču.

Zbog dešavanja u finišu meča u Pioniru, grčki velikan je poslije susreta uložio zvaničnu žalbu na suđenje.

Ovi rivali će već u četvrtak ponovo odmjeriti snage u Beogradu, a izraelski tim će eventualnom pobjedom obezbijediti plasman na Final Four Eurolige koji će biti igran u Berlinu.