Nogomet
0

Dobrilović uoči drugog duela s Makedoncima: Svi će dobiti priliku, nadam se boljem rezultatu

Klix.ba
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u zeničkoj Areni poražena u prijateljskom meču od Makedonijom rezultatom 2:3, a priliku za revanš imat će u petak.

Trener asistent u našem timu Predrag Dobrilović komentarisao je prvi susret s Makedoncima.

"Vidjeli smo gdje smo griješili i nastojat ćemo da u sljedećem susretu ispravimo te stvari. Prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni, ali smo na početku drugog olako primili dva gola. To nas je natjeralo da igramo u visokom presingu što nas je dodatno opteretilo. Realizacija takođe nije bila na željenom nivou“, izjavio je Dobrilović.

On izuzetno cijeni selekciju Makedonije.

"Imaju odličnu ekipu koju sa klupe predvodi veoma kvalitetan trener Božović. Taktički su napredovali u odnosu na prethodni period. Vjerujem da mogu ostvariti vrhunske rezultate u budućnosti“", kazao je naš trener.

U narednom susretu s Makedoncima očekuje bolji rezultat.

"Svi pozvani igrači će dobiti šansu da se pokažu i da vidimo sa čime raspolažemo, što je i cilj ovih pripremnih utakmica. Tanasković i Hodžić koji sinoć nisu ulazili u igru, sada će dobiti minutažu. Dobro nam je došao susret sa kvalitetnim protivnikom u ovom periodu. Nadam se da ćemo sutra ostvariti bolji rezultat“, dodao je Dobrilović.

Drugi meč između BiH i Makedonije na programu je 25. marta u 18 sati u Areni Zenica.