Nogomet
0

Dječaci iz 11 država u pohodu na FCB kamp u Sarajevu

Klix.ba
Dječaci iz 11 država učestvovat će na kamp FC Barcelone koja se u augustu održava u Sarajevu.

Svi dolaze sa istim ciljevima, a to je da nauče nogometne vještine, osjete rad i metodologiju na kojoj se temelji FC Barcelona. Najveće svjetsko ime nogometa FC Barcelona daje jednaku priliku svim učesnicima da pokažu i nauče nove nogometne vještine,a sve to pod budnim okom trenera i supervizora omladinskog pogona katalonskog diva. Po završetku nogometnog kampa u Sarajevu, dvoje najboljih ide u Barcelonu. Svakako da je ovo dodatni motiv za sve učesnike da daju svoj maksimum, saopštili su organizatori.

FCB Escola je oficijelna škola nogometa najvećeg nogometnog kluba na svijetu FC Barcelone koja radi isključivo pod supervizijom trenera omladinskih pogona katalonskog kluba i metodologiji na kojoj se temelji. Svi učesnici nogometnog kampa neće samo naučiti igrati nogomet poput svojih idola, nego i naučiti dijeliti vrijednosti po kojima je Barca poznata širom svijeta, a to su tolerancija, respekt, solidarnost, prijateljstvo, društveni duh i integracija, navodi se u saopštenju.

Termin održavanja ljetnog nogometnog kampa je od 19. do 23. 8. 2013. i održavat će se na fudbalskim terenima Koševo u Sarajevu. U toku kampa biće dodatno uključeno preko 20 trenera iz BiH i regije sa UEFA A licencama koji će pomagati i asistirati trenerima FC Barcelone jer se želi posvetiti svakom učesniku individualno. Svaki učesnik nogometnog kampa će dobiti dva različita seta sportske opreme za trening (Nike).

Kamp je baziran na cjelodnevnoj bazi sa dva treninga dnevno od po dva sata, raznim animacijama, učenjem španskog jezika, druženjem sa trenerima i izletima.

FCB kamp je jedno nevjerovatno sportsko i društveno iskustvo za sve učesnike ili bolje rečeno sretnike koji se budu prijavili na vrijeme. Obzirom na limitacije broj mjesta je ograničen.

Sve informacije i prijave za FCB kamp možete dobiti na sljedeće telefone: +387 61 377 170 i +387 062 639 254 ili e-mail adresu: [email protected]

Web adresa za preuzimanje prijavnice putem interneta je www.fcbkamp.ba.

Za ljetni nogometni kamp FC Barcelona u Sarajevu obezbijeđeni su vrhunski uslovi za rad i boravak. Za sada je sve na najvećem nivou i nadamo se da će tako ostati. Definitnivno pravimo najbolju sportsku priču u regiji, navode organizatori.

FCB Kamp Sarajevo 2013 možete pratiti i na Facebooku.