"Radi to jer je pametan"
29

Da li ste ovo ikada vidjeli? Jedan igrač izvodi penal, drugi stoji na bijeloj tački

D. P.
Potez je urodio plodom (Foto: Screenshot)
Potez je urodio plodom (Foto: Screenshot)
Nogometaši Werder Bremena slavili su protiv Wolfsburga rezultatom 2:1, a tokom postizanja prvog gola vidjeli smo neočekivanu scenu.

Werder je konačno prekinuo užasan niz rezultata i danas je došao do pobjede nakon četiri utakmice. S druge strane, prekinut je fantastičan niz Wolfsburga nakon 10 utakmica bez poraza.

Međutim, najzanimljivija scena viđena je u 25. minuti kada je dosuđen penal za Werder. Napadači tima iz Bremena bili su "uigrani".

Niclas Füllkrug je uzeo loptu da izvede jedanaesterac, a za to vrijeme njegov partner iz klupskog napada Marvin Ducksch dotrčao je do bijele tačke i stao na nju.

Želio je tako zaštititi bijelu tačku, kako je neki protivnički rival ne bi oštetio, napravio neko udubljenje koje bi moglo dovesti do promašaja jedanaesterca, prenio je ugledni Bild, koji tvrdi da su nam igrači Werdera pokazali nešto sasvim novo.

Naravno, ova scena privukla je pažnju njemačkih medija, a strijelca Füllkruga odmah su upitali zašto je Ducksch to uradio.

"Uradio je to jer je pametan. Za mene igrač koji ošteti bijelu tačku treba dobiti crveni karton. On se pobrinuo da nema problema i zahvalan sam mu", rekao je Füllkrug koji je postigao oba pogotka danas.

Gol pogledajte ovdje.