Najbliži klupi
15

Anketa / Da li bi Sergej Barbarez bio pravo rješenje za novog selektora Zmajeva?

N. K.
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Proslavljeni bh. nogometaš Sergej Barbarez je, kako smo ranije danas pisali, prvi kandidat za nasljednika Save Miloševića na klupi reprezentacije BiH, a ova vijest je odmah izazvala i lavinu reakcija.
Naime, pedesetdvogodišnji Mostarac je već godinama bio velika želja navijača naše reprezentacije koji smatraju da bi upravo on mogao vratiti dobru atmosferu i kult reprezentacije.

Međutim, činjenica je i da Barbarez nema trenerskog iskustva budući da do sada nije vodio nijedan klub pa su pojedini zabrinuti kako će se eventualno snaći u poslu selektora BiH.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/01.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH odlučio je ne produžiti saradnju sa Savom Miloševićem koji se nije uspio s reprezentacijom plasirati na Euro, što mu je bio zacrtani cilj. Čelnici Nogometnog saveza BiH, između ostalog, zbog toga nisu odlučili produžiti saradnju s njim.