Nogomet
11

Cimirot ponovo među Zmajevima: Poziv selektora je dodatna motivacija

Klix.ba
Gojko Cimirot (Foto: Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Klix.ba)
Prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Gojko Cimirot, našao se na spisku selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safeta Sušića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se povodom nadolazeće kvalifikacione utakmice protiv Izraela, koja je na rasporedu 16. novembra tekuće godine.

"Poziv selektora je dodatna motivacija za mene i potvrda da sam pružao dobre partije za Sarajevo u proteklom periodu. Presretan sam zbog toga. Osjećam veliku čast što sam dio naše reprezentacije.", kazao je Gojko Cimirot i dodao:

"Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na narednoj utakmici. Smatram da je vrijeme za pobjedu, ali sam također svjestan da je Izrael zahtjevan protivnik."

Osim na ovu temu, sa Gojkom smo porazgovarali i o nadolazećem gradskom derbiju protiv Željezničara.

"Utakmica između Sarajeva i Željezničara je najzanimljivija utakmica u našoj ligi. Radujem se utakmici. Smatram da su obje ekipe u dobroj formi i biće neizvjesno. Očekuje nas težak teren na Grbavici i biti će nam potrebna podrška navijača, kako bi ostvarili željeni rezultat", rekao je Cimirot.

Utakmica 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva igra se u nedjelju na stadionu Grbavica, sa početkom u 13.30 sati.